Χελώνες στο άπειρο | Τζον Γκριν - The Daily Owl
fade
37520
post-template-default,single,single-post,postid-37520,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Χελώνες στο άπειρο | Τζον Γκριν

Η Άζα είναι μια δεκαεξάχρονη μαθήτρια, ήσυχη έφηβη, αρκετά κλεισμένη στον εαυτό της, που πάσχει από μία ψυχική ασθένεια, ενώ ενοχλητικές σκέψεις τη βασανίζουν σε καθημερινή βάση. Παράλληλα, όμως, και παρά τα προβλήματά της, προσπαθεί να διατηρεί τη ζωή της σε τάξη. Θέλει να έχει καλούς βαθμούς, να είναι καλός άνθρωπος, καλή φίλη, καλή κόρη. Παρότι αντιμετωπίζει ήδη τα δικά της προβλήματα, το κοφτερό της μυαλό δε της επιτρέπει να μείνει εκτός της υπόθεσης της εξαφάνισης του εκατομμυριούχου πατέρα του φίλου της, Ντέιβις, ειδικά όταν η αμοιβή είναι εκατό χιλιάδες δολάρια. Έτσι, αυτή και η θαρραλέα φίλη της, η Ντέιζι, ξεκινούν τη δική τους έρευνα για τη λύση αυτού του μυστηρίου.

 

 

 

Το «Χελώνες στο άπειρο» είναι ένα αυθεντικό βιβλίο κατά βάση κοινωνικού περιεχομένου, το οποίο αποτυπώνει με ευθύ και ειλικρινή τρόπο την επίπονη πραγματικότητα του να ζει κανείς με το βάρος ψυχικών διαταραχών που επηρεάζουν την πνευματική και σωματική υγεία στην καθημερινή ζωή, όπως η Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή και το ανεξέλεγκτο άγχος, καθώς και την αναγκαιότητα της κατανόησης μιας τέτοιας ασθένειας, τη σημασία της αποδοχής και της αγάπης χωρίς όρια κι εξαιρέσεις. Ένα αληθινό έργο, γραμμένο με τα πιο απλά λόγια, αλλά που παράλληλα αγγίζει σε βάθος το συναίσθημα, τονίζει πως το νόημα βρίσκεται εκεί που υπάρχει πίστη κι άνθρωποι στους οποίους μπορούμε να στηριχτούμε ανεξαρτήτως των εκάστοτε συνθηκών.

 

Από τον Τζον Γκριν, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στα αγγλικά το 2017 από τις εκδόσεις Penguin και συγκέντρωσε 4.1/5 αστέρια στο goodreads.com ως σήμερα. Κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις 9 Μαρτίου 2018 από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

GreenleafGreenleaf

Booklover / Marine scientist in the making / Μου αρέσει το αβοκάντο κι ο Legolas

No Comments

Post a Comment