The Crimes of Grindelwald | Τα μυστικά του πρώτου trailer - The Daily Owl
fade
37586
post-template-default,single,single-post,postid-37586,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

The Crimes of Grindelwald | Τα μυστικά του πρώτου trailer

To πρώτο trailer της ταινίας Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald δόθηκε επιτέλους στη δημοσιότητα και οι απανταχού φανς της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ ενθουσιάστηκαν με την εξέλιξη που φαίνεται να έχει η ιστορία του Newt Scamander και της παρέας του. Ακολουθεί η ανάλυση του trailer, τα κρυμμένα μυστικά του και τα πιο σημαντικά σημεία της ιστορίας που πρέπει να προσέξουμε μέχρι την πρεμιέρα της ταινίας στις 16 Νοεμβρίου 2018!

 

 

 

To Hogwarts και οι επισκέπτες του

 

 

Σύμφωνα με την Ερμιόνη, κανείς δε μπορεί να εμφανιστεί έτσι απλά μέσα στο Hogwarts. Ωστόσο βλέπουμε μια ομάδα από μάγους, αξιωματούχους του Υπουργείου Μαγείας να εμφανίζονται στη μεγάλη γέφυρα. Υποθέτουμε ότι κάποια εξήγηση θα βρεθεί και για αυτό από την Τζ.Κ. Ρόουλινγκ. 

 

 

 

O νεαρός Dumbledore

 

 

 

 

Μπροστά στον Albus Dumbledore εμφανίζεται, μεταξύ άλλων, ο αδερφός του Newt Scamander, Theseus Scamander (Callum Turner), ενώ μαζί του βρίσκεται και ο Travers (Derek Riddell). Καθώς ο Theseus είναι επικεφαλής Χρυσούχος του Υπουργείου Μαγείας, κάτι σημαντικό συμβαίνει στη μαγική κοινότητα και ο Dumbledore είναι αναγκασμένος να βοηθήσει σε αυτό. Στον διάλογο (ή μάλλον άτυπη ανάκριση) ανάμεσα στους αξιωματούχους του Υπουργείου και τον Dumbledore, που πραγματοποιείται μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας της Άμυνας κατά των Σκοτεινών Τεχνών, ο τελευταίος τους διαβεβαιώνει ότι ο Newt Scamander δε συνηθίζει να ακολουθεί γενικά εντολές στη ζωή του. 

 

 

 

Ο Newt και το Παρίσι 

 

 

Φυσικά γνωρίζαμε ότι ο Newt θα ταξιδέψει στο Παρίσι, ωστόσο πλέον το γνωρίζουν και τα μέλη του Υπουργείου Μαγείας – και είναι ιδιαιτέρως προβληματισμένα που δε μπορούν να εντοπίσουν τα ίχνη του.  

 

 

 

 

Ο Αποφωτιστής

 

 

Πολλά πολλά χρόνια πριν ο Αποφωτιστής περάσει στα χέρια του Ρον, κάποιος (δηλαδή μάλλον ο Dumbledore ή αυτός που αργότερα του έδωσε τον Αποφωτιστή) σβήνει τις λάμπες του Λονδίνου με αυτό το μαγικό αντικείμενο – το πρώτο που συναντήσαμε στα βιβλία και τις ταινίες Harry Potter. 

 

 

 

 

O Newt και ο Dumbledore στο Λονδίνο

 

 

Πριν το Παρίσι, ο Newt κάνει ένα πέρασμα από το Λονδίνο, πιθανότατα – όπως είχαμε δει και σε παλιότερο teaser – για να παρουσιάσει το βιβλίο του Fantastic Beasts and Where to Find Them. Συναντιέται μυστικά με τον Dumbledore στην οροφή του St. Paul και, μάλλον, συζητά μαζί του τις λεπτομέρειες του ταξιδιού στο Παρίσι. 

 
 
 

Ο Grindelwald αλωνίζει 

 

 
Φυσικά και δεν θα έμενε για πολύ καιρό στα χέρια της MACUSA ο πιο επικίνδυνος μάγος της εποχής του. Ο Grindelwald βρίσκεται μπροστά σε ένα πλήθος μάγων και δίπλα του βρίσκεται μια μάγισσα να κρατάει μια σφαίρα. Με ποια προφητεία άραγε να σχετίζεται το συγκεκριμένο αντικείμενο; Σύμφωνα με το Pottermore, η μάγισσα αυτή μοιάζει με τη Vinda Rosier, της γνωστής οικογένειας από την οποία ξεπήδησαν πολλά χρόνια αργότερα αρκετοί Θανατοφάγοι. 
 
 

 

 
 
 

Tina, Queenie και Jacob

 

 

 

 
 
Η Tina κατασκοπεύει διάφορους χώρους ενώ η Queenie φαίνεται πολύ προβληματισμένη για κάτι. Και, φυσικά, ο Jacob συνοδεύει τον Newt στο ταξίδι του. Τι μεσολάβησε και η ομάδα ενώθηκε ξανά; Πιθανότατα η δραπέτευση του Grindelwald. Ο Jacob φαίνεται να έχει ανακτήσει, πάντως τη μνήμη του και ελπίζουμε να αναθερμανθεί το ρομάντζο με την Queenie. 
 
 
 

 

 

Ο Credence και ο Obscurus επιστρέφουν

 

 

Ο Credence, του οποίου την τύχη αγνοούσαμε στο τέλος της πρώτης ταινίας, βρίσκεται σε μια στέγη μαζί με το χαρακτήρα που υποδύεται Claudia Kim. Για τον χαρακτήρα αυτό γνωρίζουμε μόνο ότι είναι Maledictus, που, σύμφωνα με το Pottermore, σημαίνει ότι υποφέρει από μια κατάρα που την μετατρέπει σταδιακά σε ζώο και συγκεκριμένα σε φίδι. Η Maledictus εμφανίζεται σε τσίρκο, άρα μάλλον και ο Credence κάνει κάποια δουλειά μαζί της. Μαζί με τον Credence εμφανίζεται και ένας μυστηριώδης καπνός, δηλαδή ο Obscurus του. Πώς έχει κατορθώσει να τον ελέγξει; Θα τον αναζητήσει ξανά o Grindelwald ώστε να προσπαθήσει να τον στρατολογήσει για τον ανόσιο σκοπό του; Ή μήπως θα τον προλάβει ο Newt και θα του αναθέσει μια μεγάλη κατασκοπική αποστολή για λογαριασμό αυτής της πλευράς; 

 

 

 

Το Γαλλικό Υπουργείο Μαγείας;

 

 

Ένα εντυπωσιακό κτίριο με τζαμένιο θόλο εμφανίζεται στο trailer όπου μπορούμε να δούμε λέξεις όπως “Le Niffleur”. Η δράση λογικά μεταφέρεται για λίγο στο Γαλλικό Υπουργείο Μαγείας. 

 

 

 

 

Η Leta Lestrange, καλοντυμένη, βρίσκεται σε μια αίθουσα χορού, μάλλον μαζί με τον αρραβωνιαστικό της Theseus Scamander. Τι συνέβη ανάμεσα σε εκείνη και τον Newt; Γιατί έπαψαν να είναι φίλοι; Ελπίζουμε να μας δοθεί μια πρώτη απάντηση σε αυτή την ταινία. 

 

 

 

Ένα νέο μαγικό πλάσμα του νερού

 

 

Αυτό το μαγικό πλάσμα δεν το έχουμε ξαναδεί από κοντά, ίσως όμως είναι ένα Kelpie. Το Kelpie είναι δαίμονας του νερού, ενδημικός της Βρετανίας και Ιρλανδίας. Μπορεί να πάρει οποιαδήποτε μορφή – συνήθως παίρνει αυτή του αλόγου – προσελκύοντας ταξιδιώτες να το καβαλικέψουν, για να τους οδηγήσει έπειτα σε βαθιά νερά, όπου και τους τρώει. Ο Newt βέβαια ξέρει πώς να συμπεριφερθεί στα φανταστικά ζώα και μάλλον δε θα κινδυνεύσει. 

 

 

 

 

Ένα επιτείχιο παζλ 

 
Ένας χαρακτήρας κοιτάζει επίμονα έναν τοίχο ο οποίος φαίνεται ότι βρίσκεται (αν παρατηρήσουμε αριστερά) στους υπονόμους του Παρισιού. Τι συμβολίζουν οι μάσκες και οι άλλες επιγραφές; Πιθανότατα οι οπαδοί του Grindelwald κρύβονται στους παρισινούς υπονόμους και καταστρώνουν τα σχέδιά τους για την κατάκτηση του κόσμου από εκεί. 

 

 

 

Ένα μαγικό τσίρκο 

 

 

Άνθρωποι να πετάνε μέσα σε γιγάντιες φούσκες; Ναι, φυσικά, έτσι πάμε κι εμείς στο τσίρκο. Τι ρόλο θα παίξει το τσίρκο στο κυνηγητό του Grindelwald; Για το τσίρκο γνωρίζουμε προς το παρόν ότι ο ηθοποιός Ólafur Darri Ólafsson θα υποδυθεί τον ιδιοκτήτη του και ότι είναι μυστικό, όπως λέει και η πινακίδα του (Le Circus Acanus), δηλαδή σίγουρα δε μπορούν να το δουν οι muggles. 

 

 

 

 

Ο Credence δεν περνάει καλά 

 

 

 

Και πώς να περνάει, αφού ο Obscurus συνεχίζει να τον ταλαιπωρεί, καθώς η δύναμή του μεγαλώνει διαρκώς;

 

 

 Καταδίωξη στη Νέα Υόρκη

 
Δυο μάγοι, μάλλον πράκτορες της MACUSA, ξεκινούν μια καταδίωξη σε μια άμαξα που σέρνουν Thestrals. Μήπως αυτό έγινε μόλις ο Grindelwald απέδρασε; 

 

 

 

 

“Πρέπει να το κάνεις εσύ”  

 

 

Ο Dumbledore λέει στον Scamander ότι δε μπορεί να κυνηγήσει αυτός τον Grindelwald και ότι πρέπει να το κάνει ο Newt. Η θέση του Dumbledore στο Hogwarts και οι εκεί υποχρεώσεις του είναι ένας βασικός λόγος για τη λήψη αυτής της απόφασης. 

 

 

 

Τα “Κατσαμπάκια”  

 
 

 

Ό,τι κι αν συμβαίνει με τη Leta, ό,τι κι αν κάνει το Υπουργείο Μαγείας σε σχέση με τον Newt, ο Theseus σε αυτή τη σκηνή συμμετέχει σε μια μίνι μάχη με τον αδερφό του στο πλάι του. 

 
 

 

Πηγές φωτογραφιών: Pottermore

MetaMeta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment