Σαν Σήμερα στον κόσμο του Harry Potter | 8 Μαρτίου - The Daily Owl
fade
37405
post-template-default,single,single-post,postid-37405,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Σαν Σήμερα στον κόσμο του Harry Potter | 8 Μαρτίου

 

1995

 

Η Ερμιόνη περιμένει μια κουκουβάγια να φέρει τον Ημερήσιο Προφήτη, αλλά αντί για την εφημερίδα έλαβε υβριστικά γράμματα από τους αναγνώστες της Ρίτα Σκίτερ. Αφορμή ήταν το άρθρο της Εβδομαδιαίας των Μαγισσών που έγραφε ότι η Ερμιόνη έχει αδυναμία στους διάσημους μάγους και δεν διστάζει να φλερτάρει ταυτόχρονα με τον Χάρι Πότερ και τον Βίκτορ Κραμ. 

 

Στο μάθημα Φροντίδας Μαγικών Πλασμάτων ο Χάγκριντ οργάνωσε ένα παιχνίδι για τους μαθητές. Αφού πρώτα είχε κρύψει στο έδαφος αρκετά νομίσματα, άφησε τα παιδιά να διαλέξουν ένα Νίφλερ, ένα μικρό μαύρο πλάσμα που χρησιμοποιείται σαν ανιχνευτής θησαυρού. Νικητής ήταν ο Ρον, αφού το Νίφλερ του κατάφερε να συγκεντρώσει τα περισσότερα νομίσματα.

 

 

 

1996

 

Η “μεγάλη επιθεωρήτρια του Χόγκουαρτς”  Ντολόρες Άμπριτζ με μια έκφραση απέραντης ικανοποίησης απέλυσε την καθηγήτρια Σίβυλλα Τρελόνι, που έκλαιγε και έτρεμε ολόκληρη καθισμένη στο μπαούλο της. Όμως την τελευταία στιγμή παρέβη ο Ντάμπλντορ και έσωσε την κατάσταση, λέγοντας ότι η Άμπριτζ δεν έχει καμιά δικαιοδοσία να τη διώξει από το κάστρο. Ο γοητευτικός Κένταυρος Φιρέντσε θα γίνει ο νέος καθηγητής της Μαντικής.

 

 

 

1997

 

Στον αγώνα Κουίντιτς του Γκρίφιντορ εναντίον του Χάφλπαφ εκφωνήτρια ήταν η Λούνα Λόβγκουντ που έδειχνε ότι δεν την απασχολούσε το σκορ, αλλά προσπαθούσε να τραβήξει την προσοχή του κόσμου σε πράγματα όπως το σχήμα ενός σύννεφου. Ο αγώνας έληξε 320-60 με το Γκρίφιντορ να χάνει πανηγυρικά και τον Χάρι Πότερ να καταλήγει στο νοσοκομείο με κάταγμα κρανίου.

 

Από το αναρρωτήριο ο Χάρι κάλεσε τον Κρίτσερ, αλλά το σπιτικό ξωτικό δεν εμφανίστηκε μόνο του. Είχε προηγηθεί μια διαφωνία με τον Ντόμπι που κατέληξε σε άγρια πάλη με γροθιές, κλοτσιές και δαγκωματιές. Αφού πρώτα χώρισε τους δύο καβγατζήδες, τους ανέθεσε να παρακολουθούν τον Ντράκο Μαλφόι είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο.

 

ΠΗΓΕΣ

JinxJinx

Κοιτώνας Slytherin, μα τα γένια του Μέρλιν! Όταν δεν εργάζομαι στο Τμήμα Μυστηρίων του Υπουργείου Μαγείας θα με βρείτε να περιφέρομαι στις Αλέες.

No Comments

Post a Comment