Σαν Σήμερα στον κόσμο του Harry Potter | 10 Μαρτίου - The Daily Owl
fade
37506
post-template-default,single,single-post,postid-37506,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Σαν Σήμερα στον κόσμο του Harry Potter | 10 Μαρτίου

1960

 

Σαν σήμερα στις 10 Μαρτίου του 1960 γεννήθηκε ο καλύτερος καθηγητής της Άμυνας Κατά των Σκοτεινών Τεχνών, Ρέμους Τζον Λούπιν, ή αλλιώς γνωστός και ως Φεγγαρογητεμένος.

 

Ο μοναδικός γιος της μαγκλ Χόουπ και του μάγου Λάιαλ Λούπιν, φοίτησε στο μαγικό σχολείο Χόγκουαρτς και κατατάχθηκε στον κοιτώνα του Γκρίφιντορ. Σύντομα έγινε φίλος με τον Τζέιμς Πότερ και τον Σείριο Μπλακ και πάντα ήταν φιλικός με τον τέταρτο της παρέας, τον Πίτερ Πέτιγκριου.

 

 

Θα έλεγε κανείς ότι είχε μια φυσιολογική ζωή, αλλά ο Ρέμους Λούπιν έκρυβε ένα μεγάλο μυστικό. Σε ηλικία μόλις πέντε ετών έπεσε θύμα της δίψας του λυκάνθρωπου Φένριρ Γκρέιμπακ για εκδίκηση, με αποτέλεσμα να μολυνθεί από την επίθεση και να γίνει και αυτός λυκάνθρωπος.

 

 

Τη σχολική χρονιά 1993-1994 δίδαξε στο Χόγκουαρτς το μάθημα της Άμυνας Κατά των Σκοτεινών Τεχνών και ήταν αυτός που έμαθε στον Χάρι Πότερ πως να εκτελέσει το ξόρκι του Προστάτη. Υπήρξε μέλος του του Τάγματος του Φοίνικα και εκεί γνώρισε τη μελλοντική σύζυγό του και μητέρα του γιου του, Νυμφαδώρα Τονκς.

 

 

Πολέμησε γενναία στον ΄Β Μαγικό Πόλεμο, αλλά δολοφονήθηκε μαζί με τη Νυμφαδώρα από τους Θανατοφάγους. Ο γιος του, ο Έντουαρντ Τέντυ Λούπιν, θα μεγαλώσει με τη γιαγιά του και θα έχει πάντα στο πλευρό του τον νονό του, τον Χάρι Πότερ.

 

ΠΗΓΕΣ

JinxJinx

Κοιτώνας Slytherin, μα τα γένια του Μέρλιν! Όταν δεν εργάζομαι στο Τμήμα Μυστηρίων του Υπουργείου Μαγείας θα με βρείτε να περιφέρομαι στις Αλέες.

No Comments

Post a Comment