Αυτοί είναι οι 7 πιο ισχυροί μάγοι στην ιστορία του Harry Potter - The Daily Owl
fade
40162
post-template-default,single,single-post,postid-40162,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Αυτοί είναι οι 7 πιο ισχυροί μάγοι στην ιστορία του Harry Potter

Αυτοί ήταν οι 7 πιο ισχυροί μάγοι στην ιστορία του Harry Potter, με βάση όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για την πορεία τους στο μαγικό κόσμο της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ

 

 

Albus Dumbledore

 

 

Καταρχάς ο Dumbledore νίκησε τον Grindelwald, έναν από τους πιο ισχυρούς μάγους που άφησαν ποτέ το στίγμα τους στον μαγικό κόσμο. Ο Grindelwald ηττήθηκε σε εκείνη τη διάσημη μονομαχία, στο πλαίσιο της οποίας είχε στην κατοχή του και το ραβδί κουφοξυλιάς, συνεπώς η δύναμη του Dumbledore ως μάγου είναι αδιαμφισβήτητη ήδη από αυτό το γεγονός και μόνο. Περαιτέρω, ο Dumbledore ήταν ο μόνος μάγος τον οποίο φοβόταν ο Voldemort – και δικαίως – καθώς η πτώση του επήλθε και στο πλαίσιο ενός πλάνου που είχε καταστρώσει εκείνος για να συνεχιστεί και μετά το θάνατό του. Επίσης, ο ίδιος δεν χρειαζόταν ραβδί για να κάνει ξόρκια, πράγμα που συμβαίνει μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις μαγισσών και μάγων. Επίσης, φρόντιζε να καλλιεργεί διαρκώς τις ικανότητές του, αποκτώντας και ορισμένες που ήταν σπάνιες ανάμεσα στα μέλη του μαγικού κόσμου – για παράδειγμα μπορούσε να καταλάβει τη γλώσσα των Ερπετόφωνων παρότι δεν ήταν απόγονος του Salazar Slytherin. 

 

 

 

Gellert Grindelwald

 

 

Ο Grindelwald, παρότι δεν γνωρίζουμε ακόμα πάρα πολλές λεπτομέρειες για τη ζωή του, ήταν ένας εξαιρετικά ισχυρός μάγος, ο οποίος υπολείπεται του Voldemort μόνο στο επίπεδο των Πεμπτουσιωτών, καθώς δεν ήθελε να φτάσει ως εκεί. Υποδύθηκε με τεράστια επιτυχία τον Percival Graves, νίκησε μια ολόκληρη ομάδα Χρυσούχων κατά τη διάρκεια της απόδρασής του από τα χέρια της MACUSA και έκανε ξόρκια χωρίς ραβδί, με την βασική του δύναμη, βέβαια, να εντοπίζεται, μέχρι στιγμής, στην πειθώ του και τη συναισθηματική διαχείριση των άλλων. Ακόμα και στις τελευταίες του ώρες, κλεισμένος στο Nurmengard, αντιμετώπισε τον Voldemort με σαρκασμό, απευθυνόμενος σε αυτόν με το όνομά του και λέγοντάς του ορθά κοφτά ότι δεν υπήρχε περίπτωση να βρει και να ελέγξει το ραβδί κουφοξυλιάς, πράγμα που αντανακλά απόλυτα τις μαγικές του δυνάμεις και την αυτοπεποίθηση που είχε χάρη σε αυτές.

 

 

 

Lord Voldemort

 

 

Ένα βασικό χαρακτηριστικό του Tom Riddle, το οποίο καθόρισε συνολικά την πορεία του, είναι η ευελιξία του, ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο προσαρμοζόταν σε καταστάσεις, ανάλογα με το ποιον είχε απέναντί του και τι ήθελε να επιτύχει στην εκάστοτε περίοδο της ζωής του. Η ευφυΐα του σε συνδυασμό με την έμφυτη ικανότητά του να αντιλαμβάνεται τι κρύβεται κάτω από την επιφάνεια τον κατέστησαν έναν εξαιρετικά ικανό μάγο, ο οποίος καλλιέργησε στο φουλ τις ήδη εξελιγμένες ικανότητές του, ξεπερνώντας, βέβαια, όρια τα οποία δεν ήταν ηθικό να ξεπεραστούν (βλ. δημιουργία Πεμπτουσιωτών). Επίσης, ήταν ένας από τους ελάχιστους μάγους που μπορούσε να αντιμετωπίσει τον Dumbledore, ενώ στη Μάχη του Hogwarts αντιμετώπισε ταυτόχρονα τρεις εξαιρετικά ισχυρούς μάγους, και συγκεκριμένα τους Shacklebolt Kingsley, Minerva McGonagall και Horace Slughorn. 

 

 

 

Severus Snape

 

 

Ο Snape διέθετε εξαιρετικές μαγικές ικανότητες, τις οποίες καλλιεργούσε και μέσα από το διάβασμα και τη στοχευμένη μελέτη από μικρή ηλικία (βλ. φίλτρα και διόρθωση συνταγών τους). Είχε δημιουργήσει μόνος του πολύ δυνατά ξόρκια (Sectumsempra), ενώ ήταν και ο μόνος μάγος που μπορούσε να πει ψέματα στον Lord Voldemort και να γίνει απολύτως πιστευτός από αυτόν, χρησιμοποιώντας με επιτυχία τη Σφραγισματική απέναντι σε έναν από τους πιο ισχυρούς μάγους που εφάρμοζαν την Διεισδυτική απέναντι σε όλους. Η μοναδική μονομαχία στην οποία παρατηρούμε τις ικανότητές του είναι αυτή με την McGonagall στους Κλήρους του Θανάτου, όπου έχει συνταχθεί με την άλλη πλευρά και έτσι το γεγονός ότι “έχασε” δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. 

 

 

 

Minerva McGonagall

 

 

H ίδια η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ είχε πει ότι η McGonagall θα είχε νικήσει τον Snape αν συνεχιζόταν η μονομαχία τους στους Κλήρους του Θανάτου. Η McGonagall είναι μια από τις ισχυρότερες μάγισσες, καθώς δίδασκε και Μεταμορφώσεις, ένα από τα πιο δύσκολα μαθήματα του Hogwarts (και του μαγικού κόσμου γενικότερα). Αντιμετώπισε με επιτυχία τον Lord Voldemort (μαζί με τους Shacklebolt και Slughorn, αλλά και πάλι), ενώ ήταν εξαιρετικά ευφυής, πράγμα που αντικατοπτριζόταν και στον τρόπο με τον οποίο διοικούσε και το σχολείο στο πλευρό του Dumbledore

 

 

 

Bellatrix Lestrange

 

 

Στην περίπτωση της Bellatrix δεν πρέπει να μπερδέψουμε τον σαδισμό που τη χαρακτήριζε ως προσωπικότητα με τις ικανότητές της, καθώς ο πρώτος απλά καθόριζε το περιεχόμενο των πράξεών της. Η ίδια κατάφερε (δυστυχώς) να κατατροπώσει ικανότατους μάγους όπως ο Frank και η Alice Longbottom και ο Sirius Black, ενώ η ίδια εκπαίδευσε τους Θανατοφάγους που ακολουθούσαν τον Voldemort, παραμένοντας για χρόνια στη θέση της υπαρχηγού του, συνεπώς δίκαια συγκαταλέγεται στην παρούσα επτάδα. 

 

 

 

Alastor “Mad-Eye” Moody

 

 

O Moody ήταν πέρα και πάνω από όλα εξαιρετικά φημισμένος Χρυσούχος και γι’ αυτό συχνά ακούγεται ότι δεν είχε στην πραγματικότητα τις ικανότητες που του αποδίδουν. Σε κάθε περίπτωση, ήταν πολύ ικανός μάγος, καθώς στη διάρκεια της καριέρας του συνέλαβε έναν μεγάλο αριθμό Θανατοφάγων, τους οποίους έστειλε στο Azkaban. Μπορεί να μην ήταν πιο ισχυρός από τον Dumbledore ή τον Voldemort, όμως μιλάμε για μια περίπτωση μάγου που αναγκαζόταν να επιτίθεται και να αμύνεται σχεδόν καθημερινά στο πλαίσιο της δουλειάς του – κι αυτό επί χρόνια και με μεγάλη επιτυχία. 

 

 

Πηγή 1

Πηγή 2

 

Διαβάστε ακόμα:

Αποκαλύψεις της Ρόουλινγκ μετά τη Μάχη του Hogwarts

Μάθετε αν τα Harry Potter βιβλία σας κοστίζουν χιλιάδες ευρώ

9 spin off του Χάρι Πότερ που θα θέλαμε να έχει γράψει η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ

Όλοι οι χαρακτήρες του Χάρι Πότερ που σκέφτηκε “να σκοτώσει” η Ρόουλιγνκ

Η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ επιβεβαιώνει γνωστή θεωρία για την Ερμιόνη

Κι αν τελικά το σημάδι στο μέτωπο του Χάρι δεν είναι κεραυνός;

Χαρακτήρες που η Ρόουλινγκ “έκοψε” από τα βιβλία Χάρι Πότερ

MetaMeta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment