Πανελλαδικές Εξετάσεις: Διάβασε όπως η Ερμιόνη! - The Daily Owl
fade
39993
post-template-default,single,single-post,postid-39993,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Διάβασε όπως η Ερμιόνη!

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις πλησιάζουν και μαζί τους πλησιάζει και η διαρκώς αυξανόμενη αγωνία για τη διαδικασία και το αποτέλεσμα. Η Ερμιόνη Γκρέιντζερ είναι εδώ για να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα εμπόδια και να μπούμε στην αίθουσα του σχολείου με αυτοπεποίθηση και άνεση! Θέλεις να περάσεις στη Σχολή που επέλεξες; Διάβασε όπως η Ερμιόνη! 

 

 

 

 

Don’t panic

Η Ερμιόνη ποτέ δεν πανικοβλήθηκε σε σχέση με το διάβασμα. Κάθε φορά που αναφερόταν σε αυτό, ήταν ψύχραιμη και απλώς επεσήμανε στον Ρον και τον Χάρι (που γενικά δεν ήταν και τόσο φίλοι με αυτό το σπορ) ότι έχουν διάβασμα και ότι δεν πρέπει να το αμελούν. Η Ερμιόνη πάντα ήταν συγκεντρωμένη στο στόχο της και έλεγε ότι θα κάνει αυτό που πρέπει για να τον πετύχει, δηλαδή απλά να διαβάσει όσο πιο συγκεντρωμένα μπορεί, χωρίς πανικό. 

 

 

Οργάνωσε τον χώρο σου

Αφαίρεσε από το γραφείο σου τα περιττά πράγματα και εξασφάλισε ησυχία ή τη μουσική που σου αρέσει, ώστε να μην αποσπάται η προσοχή σου. 

 

 

Μη χάνεις χρόνο

Ξεκίνα το διάβασμα τη στιγμή που είσαι ξεκούραστος και μην αφήνεις το χρόνο να περάσει ενασχολούμενος με πράγματα που, θεωρητικά, δεν σε κουράζουν, αλλά επί της ουσίας σου “τρώνε” τον πιο δημιουργικό σου χρόνο, τις ώρες δηλαδή όπου το μυαλό σου “απορροφάει” καλύτερα την πληροφορία που διαβάζει. 

 

 

 

 

Βάλε πρόγραμμα

Κάνε σχηματικά ένα πρόγραμμα διαβάσματος, με διαλείμματα που να περιέχουν απ’ όλα (τηλεόραση, μια βόλτα με φίλους, κ.λπ.), ώστε να ξεφεύγει το μυαλό σου και να ξεκουράζεται στ’ αλήθεια. Με βάση το πρόγραμμα εξετάσεων, προγραμμάτισε ποιες μέρες θα διαβάσεις τι και ποια κομμάτια της ύλης, ώστε να μην βρεθείς προ εκπλήξεων. 

 

 

 

Ζήτα βοήθεια

Δεν βρίσκεις σημειώσεις για κάποιο μάθημα; Ζήτα από τους συμμαθητές σου. Δεν καταλαβαίνεις κάτι στην ύλη; Ρώτα κάποιον στην οικογένειά σου που να ξέρει. Μη φοβηθείς ότι θα σε κρίνουν επειδή δεν ξέρεις τα πάντα. 

 

 

Μη χάνεις χρόνο online

Περιόρισε τον χρόνο που αφιερώνεις στα social media ώστε να μην παρασύρεσαι και χάνεις χρόνο διαβάσματος στον οποίο αποδίδεις περισσότερο. Κάνε το διάλειμμά σου στο YouTube ή το Instagram, αλλά μην ξεχαστείς και δεις τα πάντα (εκτός αν κάποιος YouTuber κάνει εντατικά μαθήματα λατινικών, οπότε αλλάζει το πράγμα ). 

 

 

 

 

Δώσε έμφαση στη σωστή διατροφή

Μη στερηθείς τη λιχουδιά, αλλά μην το παρακάνεις κιόλας, γιατί δεν θα αισθάνεσαι “ελαφρύς” ώστε να διαβάσεις με άνεση. Μην ξεχνάς τα φρούτα και τα λαχανικά και περιόρισε τους καφέδες όσο μπορείς, για να μην έχεις θέμα με τον βραδινό σου ύπνο.

 

 

Κοιμήσου

Η Ερμιόνη αποκλείεται να πήγαινε ξενυχτισμένη να δώσει εξετάσεις – εκτός αν έκαναν επίθεση στο Hogwarts οι Θανατοφάγοι.

 

 

Σκέψου το μετά

Είναι μια δύσκολη περίοδος, αλλά θα περάσει. Και μετά θα έχεις όλο το καλοκαίρι δικό σου. Και μια νέα σελίδα της ζωής θα ανοιχτεί μπροστά σου. 

 

 

 

MetaMeta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment