Νεαρό άσπρο ελάφι | Χρήστος Χωμενίδης - The Daily Owl
fade
37239
post-template-default,single,single-post,postid-37239,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Νεαρό άσπρο ελάφι | Χρήστος Χωμενίδης

Ένας πρώην συγγραφέας, ο Μηνάς Αβλάμης, ζει μοναχικά και διακριτικά εδώ και 10 χρόνια στην Κέρκυρα. Διάγει μια συνηθισμένη και προβλέψιμη καθημερινότητα, ώσπου μια μέρα, λαμβάνει ένα απροσδόκητο τηλεφώνημα. Στην άλλη άκρη της γραμμής, μια γυναικεία φωνή τον προσκαλεί στην Κυδωνία, μια επαρχιακή πόλη της Δ. Μακεδονίας, όπου προς τιμήν του σπουδαίου λογοτεχνικού του έργου, οι κάτοικοι ετοιμάζουν γιορτή και πρόκειται να του προσφέρουν ένα νεαρό άσπρο ελάφι, το κρέας του οποίου περιέχει μια σπάνια ουσία αναζωογόνησης κι ευεξίας, η οποία δε συναντάται πουθενά αλλού. Έτσι, ο Μηνάς τα παρατάει όλα, και πηγαίνει στον τόπο της γιορτής. Φτάνοντας εκεί, ο συγγραφέας μένει έκπληκτος. Η Κυδωνία, δεν είναι απλά ένα οποιοδήποτε χωριό. Είναι μια μικρή πόλη βγαλμένη από τις μνήμες και τη φαντασία του ίδιου του Μηνά Αβλάμη, ο οποίος βυθίζεται στην αγωνία, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με το παρελθόν του. 

 

 

 

 

Το «Νεαρό Άσπρο Ελάφι» είναι ένα βιβλίο ποτισμένο στο μυστήριο, ένα μυθιστόρημα που αγγίζει τα λάθη του παρελθόντος, όλα όσα προσπαθήσαμε να αφήσουμε πίσω, τα προβλήματα που τρέξαμε μακριά τους, τις κακές πράξεις που αγνοήσαμε, τα συναισθήματα που καταπνίξαμε, αλλά και τις συγκινήσεις και το μεγαλείο της αγάπης. Ένα έργο που κάνει τον αναγνώστη να νιώθει οικεία στο περιβάλλον του, που δε τον αφήνει στην πλήξη, αλλά αντιθέτως κρατά την αγωνία μέχρι το τέλος, με συνεχή ροή που δεν περνάει απαρατήρητη και που παράλληλα επιπλήττει για τα κακώς κείμενα της εποχής.

 

Από τον Χρήστο Χωμενίδη, κυκλοφόρησε στα ελληνικά το 2016 από τις εκδόσεις Πατάκη.

GreenleafGreenleaf

Booklover / Marine scientist in the making / Μου αρέσει το αβοκάντο κι ο Legolas

No Comments

Post a Comment