Η γωνιά του Muggle - The Daily Owl
fade
25187
post-template-default,single,single-post,postid-25187,single-format-gallery,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Η γωνιά του Muggle

tumblr_o6gjtxfftb1uqioh6o1_500

 

 

Ο μπάρμαν είναι ταυτόχρονα και DJ. Θα μπορούσε να ξεκινάει με τον τρόπο αυτό μια συγκλονιστική ιστορία. Άλλο, όμως, οι δυνατότητες, άλλο η πραγματικότητα της μπάρας. Ανακατεύει, χτυπάει, σκρολάρει, σερβίρει, ακούει, δίνει ρέστα, γεμίζει τα μπολ με τα φιστίκια και υπάρχει εκεί, μπροστά μας, για να διευκολύνει τη βραδινή ζωή μας. 

Η Α. του δίνει παραγγελιές, “παίξε το Faith” ή “βάλε λίγη soul”, η Ν. ψάχνει να βρει την σερβιτόρα να μας φέρει ένα τοστ, η Δ. στέκεται με το κραγιόν αψεγάδιαστο, όσο η Κ. και η Ε. μιλάνε για το καλύτερο πανετόνε που έφαγαν ποτέ. Το βράδυ γίνεται feelgood πολύ γρήγορα και μοιάζει με το αντίθετο της χρονιάς που πέρασε.

 

tumblr_o19iw2z2ej1tqtla0o1_500

 

 

Καθόμαστε στη γωνιά, δεν κρυώνουμε πια, παραγγέλνουμε και συνεχίζουμε την κουβέντα, κρατιόμαστε από το ξύλο σαν να είναι κουπαστή καραβιού στη μέση δυνατού νοτιά. Όλοι βρίζουν τη χρονιά που πέρασε, σαν να φταίνε οι μέρες οι κενές για ό,τι συνέβη (ή δεν συνέβη) το 2016, σαν να μην φταίνε τα γονίδια και η φθορά, σαν να μην έχουμε φτιάξει αναχώματα απέναντι στον ντετερμινισμό. 

Καθόμαστε σαν Muggles που ξέχασαν να τους ρίξουν το ξόρκι της λήθης, δεν μπορούμε να εξηγήσουμε με τη λογική τα γεγονότα, ούτε να προβλέψουμε με τη μαγεία το μέλλον, αναγκαστικά, όμως, τα έχουμε πάρει όλα όπως έχουν έρθει κι έτσι θα συνεχίσουμε το βράδυ. Κάθε βράδυ αυτό θα κάνουμε, στο μπαρ, στο σαλόνι, στο γραφείο, στην πλατεία Αργεντινής, στη Σταδίου, όπου βρεθούμε, κι ας μην υπάρχει κανείς να διευκολύνει τη ζωή μας, κι ας έχουμε φρακάρει από την απώλεια και τη συνήθεια. Εξάλλου, ποιος σου είπε ότι μπορείς να βασίζεσαι στον κάθε μπάρμαν που βρίσκεται πίσω από το safety net σου; 

 

Κι αν ίσως τώρα χαίρομαι που φεύγεις όπως φεύγεις,
που χάνεσαι μέσα στα Χριστούγεννα
κι αφήνεις μόνο τ’ όνομά σου αποτύπωμα στο χιόνι,
θα σβήσει άραγε κι αυτό τη νέα χρονιά;…

*Κόρε. Ύδρο. 

MetaMeta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment