Έφυγε από τη ζωή ο "πατέρας" των Spider-Man και Doctor Strange - The Daily Owl
fade
40975
post-template-default,single,single-post,postid-40975,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Έφυγε από τη ζωή ο “πατέρας” των Spider-Man και Doctor Strange

O Steve Ditko, θρυλικός κομίστας και συν-δημιουργός του Spider-Man και δημιουργός του Doctor Strange, έφυγε από τη ζωή στα τέλη Ιουνίου όπως έγινε γνωστό από το The Hollywood Reporter.

 

 

 

Ο 91χρονος Ditko είχε γεννηθεί το 1927 στην Pennsylvania. Ξεκίνησε την πορεία του στο κόμικ το 1953, στο στούντιο των Jack Kirby και Joe Simon, ενώ σπούδασε δίπλα στον Jerry Robinson, έναν από τους κομίστες που συνέβαλαν σημαντικά στην διαμόρφωση της ιστορίας του Batman κατά τη δεκαετία του 1940.

 

Ο Ditko δούλεψε για πάνω από 50 χρόνια στο χώρο του κόμικ, δημιουργώντας για τη DC, τη Marvel και άλλες εταιρίες. Ανάμεσα στις δημιουργίες του είναι ο Captain Atom, ένας από τους πιο δημοφιλείς ήρωες της DC, πιο γνωστός έγινε, όμως από τη δουλειά του στη Marvel. Συγκεκριμένα, το 1963 δημιούργησε τον Doctor Strange, ενώ τρία χρόνια μετά, συνέβαλε στη δημιουργία του Spider-Man, ενώ ήταν ο αποκλειστικός καλλιτέχνης της σειράς The Amazing Spider-Man. 

 

 

 

Γνωστότερος, ωστόσο, είναι μέσα από τη Marvel και δικαίως, αφού υπήρξε ο συν-δημιουργός του Spider-Man, το 1966, και αποκλειστικός καλλιτέχνης της σειράς “The Amazing Spider-Man”. Νωρίτερα, το 1963, και μέσα από το τεύχος #110 της ανθολογίας “Strange Tales” ο Ditko δημιούργησε τον, πασίγνωστο πλέον, Doctor Strange.

 

Ο Ditko δημιούργησε την ιδέα των ιστών του Spider-Man, ενώ συνέβαλε στη δημιουργία των κλασικών κακών του, όπως οι Green Goblin και Doctor Octopus. 

MetaMeta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment