Η ζωή του Ντράκο Μαλφόι - The Daily Owl
fade
5105
post-template-default,single,single-post,postid-5105,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Η ζωή του Ντράκο Μαλφόι

Ο Ντράκο Λούσιους Μαλφόι γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου 1980.Ήταν το μοναχοπαίδι του Λούσιους και της Ναρκίσσα Μαλφόι, οι οποίοι προέρχονταν από σημαντικές καθαρόαιμες οικογένειες μάγων. Aπό  την πλευρά της μητέρας του, ο Ντράκο καταγόταν από τον «Ευγενή και Αρχαίο Οίκο των Μπλακ» και ήταν τρισέγγονο του Φινέα Νίγκελους Μπλακ. Τόσο οι Μαλφόι όσο και οι Μπλακ ανήκαν στον κοιτώνα του Σλύθεριν για αιώνες και αποδοκίμαζαν όσους δεν ακολουθούσαν αυτή την παράδοση (π.χ Σείριος Μπλακ).

 

 

 

draco_malfoy_by_felicemelancholie-d54ce89

 

 

Ο Ντράκο μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον θλίψης, αφού ο άρχοντας του σκότους δε κατάφερε να κατακτήσει την κοινότητα των μάγων. Πάρ’ όλο που μετά τον Α’ Πόλεμο των Μάγων ο πατέρας του, Λούσιους, δήλωσε θύμα της εξουσιαστικής κατάρας (για να γλιτώσει από το Αζκαμπάν), συνέχισε να είναι πιστός στο Βολντερμορτ ακόμα και μετά την πτώση του. Μάλιστα οι Μαλφόι, αλλά και άλλοι πρώην Θανατοφάγοι, πίστευαν ότι ο Χάρι Πότερ θα μπορούσε να είναι ένας επόμενος «Άρχοντας του Σκότους». Για το λόγο αυτό στο πρώτο βιβλίο της σειράς,  ο Ντράκο έτρεξε να βρει το Χάρι όταν έμαθε ότι βρισκόταν στο τρένο. Όταν είδε ότι δεν είχε καμία σχέση με αυτά που προσδοκούσε η οικογένειά του, απογοητεύτηκε. Ίσως, παρά την προφανή ασυμφωνία χαρακτήρων, αυτό να ήταν ένα ακόμα γεγονός που πυροδότησε την έχθρα απέναντι του.

 

 

 
Draco Malfoy

 

Επιπλέον, από  πολύ μικρός ο Ντράκο έμαθε πως πέρα από τους «καθαρόαιμους» μάγους, με τους οποίους εκείνος έπρεπε να συναναστρέφεται, υπήρχαν και διάφορα “δευτερεύοντα” είδη μάγων: «οι μαγκλ»(οι άνθρωποι χωρίς μαγικές ικανότητες), «οι μάγοι με γονείς μαγκλ»(οι οποίοι σύμφωνα με τους Μαλφόι, αλλά και πολλούς άλλους ίδιων αντιλήψεων, δεν θα έπρεπε να φοιτούν στο Χόγκουαρτς, μαζί με τα παιδιά των καθαρόαιμων) , «οι ημίαιμοι μάγοι», «οι προδότες»(οι τελευταίοι ήταν καθαρόαιμες οικογένειες που συναναστρέφονταν με Μαγκλ και ήταν εναντίον του Βόλντερμορτ, π.χ οι Ουέσλι.

Όταν ο Ντράκο συμπλήρωσε τα έντεκά του χρόνια και ήρθε η ώρα να πάει στο σχολείο, ο πατέρας του επέμενε να φοιτήσει στη σχολή  Ντάρμστρανγκ, η οποία δέχονταν μόνο καθαρόαιμους μάγους και επικεντρώνονταν στις σκοτεινές τέχνες. Ωστόσο ο Ντράκο κατέληξε στο Χόγκουαρτς, διότι η μητέρα του δεν ήθελε να τον αποχωριστεί.

 

 

Harry.Potter.240.1447699

by KotoriK

Η σχέση του Ντράκο και του Χάρι ξεκίνησε άδοξα από την πρώτη κιόλας  γνωριμία τους, στη Διαγώνιο Αλέα. Στο Χάρι δεν άρεσε το ύφος του Ντράκο, του θύμιζε σε αρκετό βαθμό το ξάδερφό του τον Ντάντλι. Η έντονη αντιπαλότητα ανάμεσα στα δύο αγόρια οξύνθηκε ακόμα περισσότερο, λόγω της αντιπαλότητας που υπήρχε για αιώνες ανάμεσα στους οίκους  Γκρίφιντορ και Σλύθεριν.  Και έγινε  ακόμα χειρότερη, όταν στο δεύτερο έτος ο Ντράκο έγινε ανιχνευτής της ομάδας Κουίντιτς του Σλύθεριν (ο Χάρι ήταν ήδη από το πρώτο έτος).

Ο Ντράκο ήταν αρκετά καλός στο Κουίντιτς. Είχε μάθει να πετάει από πολύ μικρή ηλικία, γεγονός για το οποίο συχνά καυχιόταν στους πρωτοετείς συμμαθητές του. Μπήκε τελικά στην ομάδα του Σλύθεριν στο δεύτερο έτος, στη θέση του ανιχνευτή. Πάρ’ ολο που ίσως ο αρχηγός της ομάδας επηρεάστηκε από τον Λούσιους, επειδή δώρισε στην ομάδα σκουπόξυλα «Nimbus 2001», o Ντράκο είχε όντως έμφυτο ταλέντο στο συγκεκριμένο άθλημα. Ωστόσο ο Χάρι, αν και με λιγότερο καλό σκουπόξυλο, κατάφερε να τον νικήσει στον πρώτο τους αγώνα.Όταν ο Ντράκο αρνήθηκε να παίξει στην ομάδα στο έκτο έτος, το Σλύθεριν το έφερε βαρέως, κάτι που αποδεικνύει ότι εκείνη την περίοδο, δεν υπήρχε καλύτερος ανιχνευτής στο Σλύθεριν από εκείνον.

 

 

 

Tumblr_n06ihe0AHz1qlysteo4_250Η συμπεριφορά του Ντράκο επηρεαζόταν κατά βάση, από το γεγονός ότι θεωρούσε ως πρότυπό του τον πατέρα του, στον οποίο ήθελε, με κάθε τρόπο, να μοιάσει. Βίωσε μεγάλη πίεση ως παιδί, γεγονός που αιτιολογεί ορισμένα στοιχεία του χαρακτήρα του. Ωστόσο κάτι άρχισε να αλλάζει μέσα του όταν ο Βόλντερμορτ, για να εκδικηθεί τους Μαλφόι για την ήττα των Θανατοφάγων στο τμήμα Μυστηρίων, τον έχρισε κι εκείνον Θανατοφάγο. Προκειμένου να γίνει ο Ντράκο Θανατοφάγος, έσβησε από μέσα του κάθε είδος συμπόνιας. Όμως παρά το ότι αρχικά ένιωθε περήφανος για τον εαυτό του, τελικά δεν κατάφερε να εκπληρώσει την αποστολή του και να δολοφονήσει τον διευθυντή του Χόγκουαρτς, Ντάμπλντορ.

 

 

 

Στη μάχη του Χόγκουαρτς, αυτός και οι γονείς του, άλλαξαν πλευρά την τελευταία στιγμή και έτσι γλίτωσαν τον εγκλεισμό στις φυλακές του Draco-Malfoy-Wallpaper-draco-malfoy-25527087-1024-768Αζκαμπάν. Αργότερα ο Ντράκο παντρεύτηκε την Αστόρια Γκρίνγκρας, με την οποία απέκτησε ένα γιο, τον Σκορπιό Μαλφόι, τον οποίο η μητέρα του τον μεγάλωσε έτσι ώστε να μη θεωρεί τους Μαγκλ «χαμένα κορμιά». Λόγω  της μεγάλης περιουσίας του, μπορούσε να είναι οικονομικά ανεξάρτητος χωρίς να χρειαστεί να δουλέψει κι έτσι αφιερώθηκε στην οικογένειά του, έχοντας παράλληλα διάφορα χόμπι, όπως την αλχημεία.

Οι σχέσεις ανάμεσα σ’αυτόν και στο Χάρι Πότερ δεν έγιναν ποτέ φιλικές ωστόσο με την πάροδο του χρόνου έγιναν τυπικές.

Η Ρόουλινγκ έχει δηλώσει πως έχει λυπηθεί αρκετές φορές αυτόν τον ήρωά της για όλα όσα έχει περάσει, όμως το γεγονός ότι αρέσει πολύ σε ορισμένα άτομα, αποτελεί -σύμφωνα με εκείνη – μια μη υγιή αλλά ρομαντική παραίσθηση. Τόνισε πως προσπαθεί να διαχωρίσει τον Τομ Φέλτον (τον ηθοποιό που υποδύεται τον Ντράκο στις ταινίες), που είναι ένας γοητευτικός άνδρας και πολύ καλό παιδί, από τον Ντράκο Μαλφόι, που όποια και να ήταν η εμφάνισή του δεν είχε τίποτα καλό μέσα του. Πρόσθεσε μάλιστα πως ένα παρόμοιο μοτίβο συναντάται συχνά στις ζωές των γυναικών που πιστεύουν πως μπορούν να αλλάξουν έναν άνδρα.

 

ΠΗΓΕΣ

Constantina SeremetiConstantina Seremeti

Θα γίνονταν σπουδαία μάγισσα αλλά το γράμμα της για το Χόγκουαρτς (προφανώς) κάπου παράπεσε|Η μέρα που θα αναλάβει τη σεναριογραφία των αγαπημένων της σειρών(γιατί οι τύποι δεν ξέρουν που τους παν τα τέσσερα)θα ξημερώνει ένας καλύτερος κόσμος!|Όταν μεγαλώσει θα γίνει αστυνομικός ρεπόρτερ (aka Tin tin) στο Γουέστερος.

No Comments

Post a Comment