Μια ακόμα διάσημη ηθοποιός προστέθηκε στο καστ της Τριλογίας του Κόσμου - The Daily Owl
fade
40224
post-template-default,single,single-post,postid-40224,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Μια ακόμα διάσημη ηθοποιός προστέθηκε στο καστ της Τριλογίας του Κόσμου

Η Τριλογία του Κόσμου του Βρετανού συγγραφέα Φίλιπ Πούλμαν, που αποτελείται από τα βιβλία Το Αστέρι του Βορρά, Ο Άρχοντας των Δυο Κόσμων και Το Κεχριμπαρένιο Τηλεσκόπιοθα μεταφερθεί στην τηλεόραση από το BBC

 

 

 

Η σειρά θα ακολουθεί την ιστορία της Lyra Belacqua και του Will Parry καθώς ταξιδεύουν ανάμεσα σε παράλληλα σύμπαντα. Σύμφωνα με την επίσημη περίληψη του BBC, στο πρώτο μέρος της σειράς, που θα βασίζεται στο βιβλίο Το Αστέρι του Βορρά, θα παρουσιαστεί η ιστορία της ορφανής Lyra, η οποία μετά την εξαφάνιση ενός φίλου της θα αποκαλύψει μια πλεκτάνη σε βάρος παιδιών που έχουν απαχθεί, ενώ παράλληλα θα προσπαθήσει να κατανοήσει το μυστηριώδες φαινόμενο της Σκόνης. Στα επεισόδια της σειράς που θα βασιστούν στο δεύτερο και τρίτο βιβλίο, η Lyra θα συνεχίσει τις περιπέτειές της παρέα με τον Will, ο οποίος διαθέτει ένα μαχαίρι με το οποίο μπορεί να έχει πρόσβαση σε παράλληλα σύμπαντα.  

 

 

 

 

Καθώς τον περασμένο Οκτώβριο ο Πούλμαν εξέδωσε ένα ακόμα βιβλίο που τοποθετείται στο ίδιο σύμπαν του, με τίτλο Το Βιβλίο της Σκόνης, κι ενώ ταυτόχρονα δουλεύει πάνω στον δεύτερο μέρος του, το οποίο θα τοποθετείται χρονολογικά δέκα χρόνια μετά το Κεχριμπαρένιο Τηλεσκόπιο, είναι πιθανό στη σειρά να παρουσιαστούν στοιχεία που δεν περιλαμβάνονται στην αρχική τριλογία. 

 

Το σενάριο της σειράς έχει αναλάβει ο Jack Thorne (Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί), ο οποίος έχει ήδη δηλώσει σε συνέντευξή του για τη σειρά πως η υπόθεση θα παραμείνει πιστή στα βιβλία. Στο τιμόνι της παραγωγής θα βρίσκονται οι Julie Gardner και Jane Tranter από την εταιρία Bad Wolf (Doctor Who).

 

 

 

Στην κινηματογραφική μεταφορά του πρώτου βιβλίου είχε πρωταγωνιστήσει στο ρόλο της Lyra η Dakota Blue Richards και η ίδια, μόλις είχε διαδοθεί η είδηση της τηλεοπτικής μεταφοράς, είχε δηλώσει πως ήταν διατεθειμένη να πρωταγωνιστήσει ξανά. Τελικά το ρόλο της Lyra αναλαμβάνει η Dafne Keen, η οποία έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στην ταινία Logan, όπου υποδύθηκε την κόρη του Wolverine. Επίσης επιβεβαιώθηκε από το EW ότι ο Lin-Manuel Miranda (Hamilton) θα υποδυθεί τον Lee Scoresby. 

 

 

 

 

 

Ο James McAvoy θα υποδυθεί τον πατέρα της Lyra, Lord Asriel, ενώ ο Clarke Peters θα υποδυθεί τον διευθυντή του σχολείου Dr. Carne.

 

 

 

 

H Ruth Wilson θα υποδυθεί την Marisa Coulter, της οποίας η σχέση με την Lyra είναι εξαιρετικά σημαντική στο βιβλίο Το Κεχριμπαρένιο Τηλεσκόπιο. 

 

 

 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, τα γυρίσματα της σειράς αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος τους θα πραγματοποιηθεί στην Ουαλία. Η πρώτη σεζόν θα αποτελείται από 8 επεισόδια, ενώ συνολικά έχουν προγραμματιστεί πέντε σεζόν γιατ η σειρά. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

The Golden Compass (2007)

Τα μυστήρια της “Σκόνης” του Φίλιπ Πούλμαν και του κόσμου μας

 

 

Πηγή

 

MetaMeta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment