Σοκολατόπιτα με ταχίνι και πορτοκάλι - The Daily Owl
fade
28097
post-template-default,single,single-post,postid-28097,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Σοκολατόπιτα με ταχίνι και πορτοκάλι

Ένα μυρωδάτο κέικ ιδανικό και για όσους νηστεύουν.

Σοκολατόπιτα με ταχίνι και πορτοκάλι
Ένα μοναδικό μυρωδάτο κέικ με σοκολάτα, κατάλληλο για χορτοφαγική διατροφή.
Write a review
Print
Ingredients
  1. 250 γρ. ταχίνι
  2. 250 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  3. ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  4. 50 ml κονιάκ
  5. 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  6. 2 φλ. τσαγιού φαρίνα
  7. 1 κ.γ. baking powder
  8. 250 γρ. κουβερτούρα
  9. λίγο αλάτι
  10. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Instructions
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις και ετοιμάζουμε με λαδόκολλα ένα ταψί διαμέτρου 32 εκ.
  2. Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αναμειγνύουμε με τη ζάχαρη.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ταχίνι, τον χυμό, το ξύσμα, το κονιάκ και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  5. Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά. Αν θέλουμε να μην γίνει αφράτο κέικ αλλά προτιμάμε να είναι πιο υγρό μέσα, μπορούμε να το ψήσουμε και μόνο για 30 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.
Adapted from Olga's Cuisine
Adapted from Olga's Cuisine
The Daily Owl http://thedailyowl.gr/
MetaMeta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment