10+1 ημερομηνίες με ιδιαίτερη σημασία στην ιστορία του Harry Potter - The Daily Owl
fade
40884
post-template-default,single,single-post,postid-40884,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

10+1 ημερομηνίες με ιδιαίτερη σημασία στην ιστορία του Harry Potter

Αυτές οι ημερομηνίες έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία στην ιστορία του Harry Potter και κάθε χαριποτερόφιλος θα τις θυμάται για πάντα.

 

31 Ιουλίου 1980

 

 

Η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, που γεννήθηκε στις 31 Ιουλίου του 1965, αποφάσισε να τοποθετήσει χρονικά τα γενέθλια του ήρωά της 15 χρόνια μετά τη δική της γέννηση. 

 

 

 

31 Οκτωβρίου 1981

 

 

H σημασία του Halloween στον κόσμο των μάγων είναι μεγάλη έτσι κι αλλιώς, και ειδικά το Halloween του 1981 ήταν το χρονικό σημείο από το οποίο ξεκίνησε όλη η ιστορία του Αγοριού που Έζησε, καθώς το βράδυ εκείνο στο Godric’s Hollow ο Lord Voldemort δολοφόνησε τον James και τη Lily Potter.

 

 

 

 

19 Σεπτεμβρίου 1979

 

 

Αυτή είναι η ημερομηνία γέννησης της “πιο έξυπνης μάγισσας της γενιάς της”, δηλαδή της Hermione Granger. 

 

 

 

1 Μαρτίου 1980

 

 

Λίγους μήνες μετά την Hermione γεννήθηκε και ο Ron Weasley, ο έκτος και νεότερος γιος της οικογένειας Weasley. 

 

 

 

31 Δεκεμβρίου 1926

 

 

O Tom Marvolo Riddle γεννήθηκε παραμονή Πρωτοχρονιάς, σε ένα ορφανοτροφείο στο Λονδίνο. Η μητέρα του, Merope Gaunt, πέθανε αμέσως μετά τη γέννησή του. 

 

 

 

24 Ιουλίου 1991

 

 

Ο Harry πήρε το πρώτο του γράμμα από το Hogwarts στις 24 Ιουλίου του 1991 κι από τότε όλοι οι φανς της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ ευελπιστούμε πως μια μέρα θα μας συμβεί κάτι τέτοιο.

 

 

 

24 Ιουνίου 1995

 

 

Ένα χρόνο πριν την κατάληψη του Υπουργείου Μαγείας από τον Lord Voldemort, o Peter Pettigrew σκότωσε τον Cedric Diggory κατά τη διάρκεια της τελευταίας δοκιμασίας του Τριάθλου Μαγείας. Έτσι ξεκίνησε ο Β΄ Μαγικός Πόλεμος, με την επίσημη επιστροφή του Lord Voldemort σε κάτι που έμοιαζε με ανθρώπινη μορφή.  

 

 

 

17 Ιουνίου 1996

 

 

Για μια μεγάλη μερίδα φανς, ο Β΄ Μαγικός Πόλεμος ξεκίνησε έναν χρόνο μετά, με τη δολοφονία του Sirius Black από την ξαδέρφη του Bellatrix Lestrange. 

 

 

 

30 Ιουνίου 1997

 

 

Ο Albus Dumbledore δολοφονήθηκε από τον Severus Snape στην κορυφή του Πύργου Αστρονομίας του Hogwarts, σηματοδοτώντας την αρχή του τέλους του Β΄ Μαγικού Πολέμου. 

 

 

 

2 Μαΐου 1998

 

 

Η Μάχη του Hogwarts πραγματοποιήθηκε τη δεύτερη μέρα του Μαΐου. Πολλοί αγαπημένοι ήρωες έχασαν τη ζωή τους – ανάμεσά τους η Tonks, o Lupin και ο Fred, όμως σημειώθηκε η πιο σημαντική νίκη ενάντια στον Σκοτεινό Άρχοντα.

 

 

 

1 Σεπτεμβρίου 2017

 

 

19 χρόνια μετά τη Μάχη του Hogwarts, o Harry και η Ginny αποχαιρετούν τον δεύτερο γιο τους, Albus Severus, που πηγαίνει για πρώτη χρονιά στο Hogwarts και από το σημείο αυτό ξεκινάει η 8η ιστορία του Harry Potter, Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί

MetaMeta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment