Κάστρα της Μεσαιωνικής Εποχής - The Daily Owl
fade
17685
post-template-default,single,single-post,postid-17685,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Κάστρα της Μεσαιωνικής Εποχής

Ο Μεσαίωνας είναι μια εποχή μακράς διάρκειας, πάνω κάτω χιλίων ετών, και  καταλαμβάνει ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα της ανθρώπινης ιστορίας. Γενικότερα, στο άκουσμα της λέξης Μεσαίωνας, μας έρχονται στον νου έννοιες όπως ο σκοταδισμός, η οπισθοδρόμηση, η βαρβαρότητα και η στασιμότητα. Δεν μπορούμε να αρνηθούμε όμως οτι κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα χτίστηκαν αρκετά εντυπωσιακά και επιβλητικά κάστρα που χρησιμοποιούνταν κυρίως ως φρούρια για τις μάχες.

 

Κάστρο Hohenzollen – Γερμανία

Ακόμα και αιώνες μετά την εποχή τους, τα γερμανικά μεσαιωνικά κάστρα συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν με την μεγαλοπρέπεια και την ομορφιά τους. Το Κάστρο Hohenzollern είναι ένας από αυτά. Η τρίτη έκδοση του κάστρου, Νεο-Γοτθικού τυπού, το οποίο βλέπουμε σήμερα, κατασκευάστηκε από τον Frederick William IV της Πρωσίας στα μέσα του 18ου αιώνα και συγκεκριμένα μεταξύ 1846 και 1867 στην κορυφή του βουνού Hohenzollern. Είναι ένα απομονωμένο ορεινό κάστρο στα 855 μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

 

12115637_1721698111382284_6475693544765471555_n

 

 

 

Κάστρο Conwy –  Ουαλία

Μεσαιωνική οχύρωση στη βόρεια ακτή της Ουαλίας, το Κάστρο Conwy έχει την όψη του κάστρου όπως το φανταζόμασταν στην παιδική μας ηλικία. Χτίστηκε από τον Εδουάρδο I κατά τη διάρκεια της κατακτητικής του πορείας στην Ουαλία τον 13ο αιώνα και αποτελείται από 8 πύργους, που το καθιστούν ένα από τα πιο ακριβά κάστρα του Εδουάρδου I και ένα από τα πιο διακεκριμένα στον κόσμο.

 

resize-img.php

 

 

 

Κάστρο της Πράγας – Τσεχία

Το Κάστρο της Πράγας (τσεχ. Pražský hrad) βρίσκεται στη συνοικία Χράντσανι της Πράγας, που πολύ συχνά χρησιμοποιείται με την ίδια σημασία. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα κάστρα του κόσμου. Στο κάστρο είχαν την έδρα τους τα γραφεία των Τσέχων βασιλέων, της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και των Προέδρων της Τσεχοσλοβακίας.Η ιστορία του Κάστρου της Πράγας ξεκινάει από τον 9ο αιώνα. Οι βασιλικές του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Βίτου δημιουργήθηκαν στο πρώτο μισό του 10ου αιώνα, ενώ ιδρύθηκε και το πρώτο μοναστήρι στη Βοημία. Το 12ο αιώνα κατασκευάστηκε ένα παλάτι ρωμανικού ρυθμού, ενώ το 14ο αιώνα, κατά τη βασιλεία του Καρόλου Δ’, το βασιλικό παλάτι ξαναχτίστηκε σε γοτθικό ρυθμό κι ενισχύθηκαν οι οχυρώσεις.

 

ena-taksidi-stin-omorfi-tsexia-to-kastro-tis-pragas

 

 

 

Κάστρο Bodiam – Αγγλία

Το Bodiam είναι ένα κάστρο του 14ου αιώνα, χτισμένο στο Ανατολικό Sussex της Αγγλίας. Χτίστηκε το 1385 από τον Sir Edward Dalyngrigge, πρώην ιππότη του Εδουάρδου ΙΙΙ, για την προστασία της περιοχής από τη γαλλική επιδρομή, κατά τη διάρκεια του Εκατονταετούς Πολέμου. Το Κάστρο έχει διάφορους θαλάμους του χτισμένους γύρω από τους εξωτερικούς αμυντικούς τοίχους και εσωτερικά δικαστήρια. Οι γωνίες και η είσοδος του χαρακτηρίζονται  από τους πύργους και ολοκληρώνονται με πολεμίστρες. Η κατασκευή του, οι λεπτομέρειες του και η κατάσταση του σε ένα τεχνητό υδάτινο τοπίο δείχνουν ότι η εμφάνιση ήταν μια σημαντική πτυχή του σχεδιασμού του κάστρου, καθώς και η άμυνα. Ήταν το σπίτι της οικογένειας Dalyngrigge και το κέντρο του φέουδου του Bodiam.

 

bodiam-kastro

 

 

 

Κάστρο Hohensalzburg – Aυστρία

Το Κάστρο Χόχενσαλτσμπουργκ (γερμανικά: Festung Hohensalzburg‎, με ακριβή μετάφραση “Υψηλό Φρούριο του Σάλτσμπουργκ”) βρίσκεται στην κορυφή του Φέστουνγκσμπεργκ, ενός μικρού λόφου στην αυστριακή πόλη του Σάλτσμπουργκ. Χτισμένο κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας των Πριγκίπων-Αρχιεπισκόπων του Σάλτσμπουργκ με μήκος 250 μέτρων και πλάτος 150 μέτρων, είναι ένα από τα μεγαλύτερα μεσαιωνικά κάστρα της Ευρώπης. Η ανέγερση του φρουρίου ξεκίνησε το 1077 υπό τον Αρχιεπίσκοπο Γκέμπχαρντ φον Χέλφενσταϊν. Ο αρχικός του σχεδιασμός περιελάμβανε μόνο μία βασική αμυντική οχύρωση αποτελούμενη από ένα ξύλινο τείχος. Κατά την περίοδο της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, οι Αρχιεπίσκοποι του Σάλτσμπουργκ ήσαν ήδη πολιτικές προσωπικότητες με σημαντική εξουσία και προχώρησαν στην επέκταση του κάστρου ώστε να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους. Το Κάστρο  ξεκίνησε να ανακαινίζεται στα τέλη του 19ου αιώνα και σταδιακά άρχισε να αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο. Θεωρείται σήμερα ως ένα από τα καλύτερα διατηρημένα κάστρα στην Ευρώπη. Στις αρχές του 20ού αιώνα χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή, στην οποία κρατούνταν Ιταλοί αιχμάλωτοι πολέμου στη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και Ναζί ακτιβιστές στη διάρκεια της δεκαετίας του 1930.

 

1280px-SalzburgVonDerGersbergalm

 

 

 

Κάστρο Kilkenny – Ιρλανδία

Το  Kilkenny της Ιρλανδίας, χτίστηκε το 1195 από τον Ουίλιαμ Μάρσαλ προκειμένου να ελέγχει ένα σημείο διάβασης του ποταμού Nore και τη διασταύρωση διάφορων μονοπατιών.  Ήταν ένα σύμβολο νορμανδικής κατοχής και στην αρχική του κατάσταση τον 13ο αιώνα, είχε σχηματιστεί ένα σημαντικό στοιχείο του για τις άμυνες της πόλης με τέσσερις μεγάλους κυκλικούς γωνιακούς πύργους και μια τεράστια τάφρο, μέρος της οποίας μπορεί ακόμα να φαίνεται σήμερα στην παρέλαση .
Το ακίνητο μεταβιβάστηκε στο λαό της Kilkenny το 1967 για £ 50. Οι κήποι και τα πάρκα που γειτνιάζουν με το κάστρο είναι ανοικτοί για το κοινό.

 

kilkenny-castle

 

 

 

Κάστρο Reichsburg Cochem –  Γερμανία

Το Αυτοκρατορικό Κάστρο Reichsburg Cochem στην Γερμανία χτίστηκε το 12ο αιώνα ενώ καταστράφηκε το 1689 από τους Γάλλους. Το 1868 αγοράστηκε από τον βερολινέζο επιχειρηματία Louis Fréderic Jacques Ravené και ανακατασκευάστηκε σε νεογοτθικό στυλ. Πλέον ανήκει στο Cochem, ένα από τα πιο γραφικά χωριά στα δυτικά της χώρας, μόλις μια ώρα έξω από τη Βόννη.

 

lila-ceaeea87c3

 

 

 

Chateau De Vincennes – Γαλλία

Το τεράστιο κάστρο βρίσκεται στην πόλη Vincennes στα ανατολικά προάστια έξω απο το Παρίσι. Χτίστηκε μεταξύ 1340 και 1410 για τον Λουδοβίκο Ζ’ με σκοπό να το χρησιμοποιήσει ως ορμητήριο για το κυνήγι στα γύρω δάση. Εγκαταλείφθηκε τον 18ο αιώνα και αρχικά στέγασε το τοπικό εργοστάσιο πορσελάνης και στην συνέχεια μετατράπηκε σε φυλακή. Απο του πιο διάσημους κρατούμενους υπήρξε ο Μαρκήσιος Ντε Σαντ. ο Ντιντερό και ο Μιραμπό ενώ εδώ εκτελέστηκε το 1917 η Ολλανδή κατάσκοπος Μάτα Χάρι. Σήμερα λειτουργεί ως μουσείο.

 

chateau-de-vincennes-4c9a0cfb46f5f

 

 

 

Rocca Della Guaita – Αγίος Μαρίνος

Ο Γκουαΐτα είναι ένας από τους τρεις πύργους που επιβλέπουν την πόλη του Αγίου Μαρίνου, την πρωτεύουσα του Αγίου Μαρίνου. Οι άλλοι δύο είναι ο Ντε Λα Φράττα και ο Μοντάλε. Το Φρούριο Γκουαΐτα είναι ο παλαιότερος από τους τρεις πύργους που έχουν χτιστεί επί του Μόντε Τιτάνο, καθώς και ο πλέον γνωστός. Χτίστηκε κατά τον 11ο αιώνα και χρησίμευσε για σύντομο χρονικό διάστημα ως φυλακή. Είναι ένας από τους τρεις πύργους που αναπαριστώνται τόσο στην εθνική σημαία όσο και το εθνόσημο του Αγίου Μαρίνου.

gyat

 

 

 

Το Κάστρο της Βούδα – Ουγγαρία

Στο νότιο άκρο του Castle Hill στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, το κάστρο της Βούδα οχυρώθηκε πρώτη φορά τον 13ο αιώνα, όταν οι πολίτες της Βούδα ζήτησαν περισσότερη προστασία μετά από μια επίθεση των Μογγόλων. Σήμερα, το κάστρο είναι ένα μίγμα αρχιτεκτονικών μορφών, από γοτθικό μέχρι μπαρόκ.

 

voudapesti-kastro-voudas

 

 

 

Κάστρο Spis – Σλοβακία

Το κάστρο Spis στην ανατολική Σλοβακία είναι ένα από τα μεγαλύτερα μεσαιωνικά κάστρα στην Κεντρική Ευρώπη. Το κύριο μέρος του οχυρώθηκε με πέτρινους τοίχους στο πρώτο μισό του 13ου αιώνα και η κατώτερη αυλή στα μέσα του 15ου αιώνα. Είναι μια όμορφη τοποθεσία και συχνά χρησιμοποιείται για γυρίσματα ταινιών, όπως το Dragonheart (1996) και το The Last Legion (2006).

 

bhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

 

 

 

Κάστρο Malbork – Πολωνία

Βρίσκεται στην Πολωνία και είναι το μεγαλύτερο κάστρο στον κόσμο. Χτίστηκε το 1274 από τους Τεύτονες Ιππότες που τον χρησιμοποιούσαν ως έδρα τους για να νικήσουν τους εχθρούς της Πολωνίας και να κυβερνήσουν τα δικά τους βόρεια εδάφη στη Βαλτική. Το κάστρο επεκτάθηκε αρκετές φορές για να φιλοξενήσει τον αυξανόμενο αριθμό των Ιπποτών μέχρι την υποχώρηση τους στο Königsburg το 1466.

 

Beautiful-Castle-4

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΕΣ

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Ταξίδι στη μαγική πόλη Sintra της Πορτογαλίας

Παραμυθένια μέρη έμπνευση για τον κόσμο της Disney

Δέκα σημεία της Βαρκελώνης που επιβάλλεται να επισκεφτείς

Οι πιο παράξενες παραλίες του κόσμου

Ροβανιέμι: το χωριό του Άη Βασίλη

Εντυπωσιακές τοποθεσίες γυρισμάτων του Game of Thrones

Μυστηριώδεις αρχαιολογικοί χώροι του κόσμου

 

WhatsernameWhatsername

Hopeful teenager in a hopeless world / Tim Burton's Lover / Green Day lover / Wannabe Journalist

No Comments

Post a Comment